Explosieven in Sneek zijn vondst metaaldetector, hennepkwekerij in hetzelfde huis is 'heel klein'

De uitslaande brand op de derde etage van de flat. FOTO DE VRIES MEDIA

Bij de ontruiming van een woning naar aanleiding van een uitslaande brand in een portiekflat aan de Rijperahemstraat in Sneek, zijn vrijdagavond een ‘heel kleine’ hennepkwekerij en meerdere explosieven gevonden. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De 47-jarige bewoner is als verdachte aangehouden. Volgens hem zijn de explosieven artefacten die hij in verschillende landen heeft gevonden met zijn metaaldetector. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD heeft de mogelijke explosieven weggehaald en onderzoekt waar het precies om gaat. De verdachte zit nog vast en wordt over beide zaken verhoord.

Brand

Bij de brand in de portiekflat die aanleiding was voor de ontruiming van andere woningen, zijn vier mensen gewond geraakt. Van de vier personen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht, kwamen er drie uit één gezin van een aangrenzende woning, het andere slachtoffer was de bewoner.

De bewoners van huizen die uit voorzorg werden ontruimd, zijn inmiddels teruggekeerd.

De uitslaande brand trok veel bekijks. Het verkeer in de Lemmerweg stond daardoor een tijdje stil. Brandweer en politie verzochten toeschouwers dringend om naar huis te gaan in verband met de veiligheid, ook wat betreft het coronavirus. Daaraan is gehoor gegeven, liet een woordvoerder van Brandweer Fryslân zaterdagochtend weten.

Nieuws

menu