Eerste editie SneekermeerRun gaat niet door, organisatie voelt zich niet gesteund door gemeente

FOTO PIXABAY

De eerste editie van de SneekermeerRun, die zaterdag 17 oktober zou plaatsvinden, gaat niet door. De organisatie voelt zich niet gesteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en heeft daarop besloten de stekker uit het evenement te trekken.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

In eerste instantie verliep alles gesmeerd, zo stelt de organisatie. Draaiboeken, protocollen, voorzorgsmaatregelen, verkeersplan, medewerkers indelingen en plattegronden (borden, routes, indeling start en finish en hekken) zijn naar de gemeente gestuurd en op basis van vragen van de gemeente en Veiligheidsregio Fryslân aangepast.

Toch kreeg de organisatie later alsnog de deksel op de neus. „De gemeente Súdwest-Fryslân geeft aan dat er nu ineens onvoldoende is nagedacht over de veiligheid op de reguliere wegen en het weren van publiek langs de route”, aldus de organisatie. „De organisatie heeft meerdere malen gevraagd om een videocall of langs te komen op gesprek om de plannen mondeling duidelijk te bespreken met gemeente en Veiligheidsregio. Helaas wil de gemeente hieraan geen medewerking verlenen om verdere duidelijke uitleg te krijgen van de plannen en heeft de toestemmingen ingetrokken.”

Er wordt nog gekeken of het evenement op een andere datum wel doorgang kan vinden. Tot dat bekend is of dit mogelijk is, blijven de inschrijvingen staan.

Nieuws

menu