Echtpaar verzamelde voor een boek geschiedenis van hun dorp Schraard: 'Al tevreden als het boek in het gemeentearchief en bij Tresoar terechtkomt'

Schraard krimpt steeds meer, maar muziekvereniging Excelsior groeit. Die past al niet eens meer in de kerk, weten de samenstellers van het boek Uit de dorpsgeschiedenis van Schraard, het echtpaar Pieter Bakker en Marijke Westerhof.

Het echtpaar Pieter Bakker en Marijke Westerhof verzamelde voor een boek met name de recente geschiedenis van hun dorp Schraard.

Het echtpaar Pieter Bakker en Marijke Westerhof verzamelde voor een boek met name de recente geschiedenis van hun dorp Schraard. FOTO SIMON BLEEKER

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Sinds 1987 wonen ze in Schraard en ze lieten zich bepaald niet onbetuigd in het dorpsleven. Zo was Pieter Bakker, oorspronkelijk uitgever van onder andere het niet meer bestaande tijdschrift Kunst en Wetenschap , jarenlang organist. Zijn vrouw volgde meteen Friese les, zat in Dorpsbelang en samen zijn ze zo’n twintig jaar actief voor dorpskrant Terpnijs .

Nieuws

Meest gelezen