Alles wat rooms-katholiek is aan het interieur van de Werenfriduskerk in Workum verhuist naar Amstelveen

Met de ontmanteling van het Adema-orgel blijft in Workum een lege Werenfriduskerk over. Straks wonen er mensen die zorg nodig hebben in het monument en er omheen.

Op de achtergrond staat alleen de sokkel van het hoogaltaar nog. Op de voorgrond kleine spullen die bij een boelgoed verkocht zullen worden. De verkochte Werenfriduskerk raakt steeds meer leeg.

Op de achtergrond staat alleen de sokkel van het hoogaltaar nog. Op de voorgrond kleine spullen die bij een boelgoed verkocht zullen worden. De verkochte Werenfriduskerk raakt steeds meer leeg. Foto: Simon Bleeker

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

,,Een kale bende’’, zo omschrijft Bas Flapper, vicevoorzitter van het parochiebestuur van de Heilige Titus Brandsmaparochie, het interieur van de Werenfriduskerk in Workum. Of wat er van het interieur is overgebleven. De preekstoel en de heiligenboog zijn verdwenen, van het Jozef- en Maria-altaar en het hoogaltaar staan alleen de sokkels nog, de kazuifelkast is uit de sacristie verdwenen en werknemers van Adema’s Kerkorgelbouw zijn druk bezig met de ontmanteling van het Adema-orgel.