De Tiid in Bolsward wint LF2028-prijs (en deze projecten wonnen ook 2028 euro)

Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigt de cheque van 2028 euro aan Pascal Arts, directeur/bestuurder van De Tiid. FOTO PROVINCIE FRIESLAND

Cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward is de winnaar van de LF2028-prijs in de regio Zuidwest-Friesland. Directeur Pascal Arts ontving de cheque van 2028 euro uit handen van gedeputeerde Sander De Rouwe.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
Achtkarspelen
Smallingerland
Vlieland

De Tiid, 7 september officieel geopend door koning Willem-Alexander , ontving eerder dit jaar IMF-subsidie voor het realiseren van een Mienskip-tentoonstellingsruimte in het museum.

Andere winnaars

Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury, bestaande uit Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028) en Judith Baarsma van Keunstwurk, eveneens een prijswinnaar gekozen. In Noordoost-Friesland won het project ‘Geef kleur aan je toekomst’ in Gerkesklooster waar een graffitikunstwerk van bijna 1000 vierkante meter wordt gerealiseerd. De Boektiek Heechterp-Schieringen is de winnaar in de regio Noordwest-Friesland.

De Waterroute op Vlieland, die bezoekers de waterkringloop laat ervaren op het eiland, is de winnaar in de regio Wadden. In de regio Zuidoost-Friesland won het project ‘Duurzaam en gezond de 21e eeuw in’ van de Naturij in Drachten. Ook deze vier winnaars ontvangen een bedrag van 2028 euro.

Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. Na elke openstellingsperiode van het IMF, kiest de jury een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. Elk jaar ontvangen vijftien projecten de prijs.

Nieuws

Meest gelezen