De Baantjer Baan van het Modelspoormuseum in Sneek moet worden gesloopt (en dat komt door vandalen die een ruit vernielden)

FOTO HENK BOOTSMA

De Baantjer Baan in het Modelspoormuseum in Sneek moet voor een groot deel gesloopt worden, omdat vandalen een grote ruit van het museum vernield hebben.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vermoedelijk is één van de twee vlaggen die in een standaard voor het museum staan, eruit gehaald en met grote kracht tegen het raam aan gegooid. In de dubbele ruit is een gat ontstaan.

Voor het gat is een plank gezet en ook de nieuwe ruit is besteld, maar - zo stelt het museum - die kan alleen geplaatst worden als de Baantjer Baan voor een groot gedeelte gesloopt is. Dit zal vanaf eind januari 2021 gebeuren.

Voor het slopen en weer opbouwen van de baan is naar schatting 5000 euro nodig. Het museum verwacht dat die kosten niet door de verzekering gedekt worden en heeft daarom een crowdfundingsactie gestart.

De Baantjer Baan is in 2016 en gebouwd met materiaal gekregen uit de erfenis van de in 2010 overleden auteur Appie Baantjer.

Nieuws

menu