Cultuurkwartier Sneek vraagt hulp bij provincie

Theater Sneek

Voor Cultuurkwartier Sneek dreigt volgend jaar sluiting als er geen verandering in de verdeling van de provinciale cultuursubsidies komt, zo zegt de organisatie die CdK Brok heeft uitgenodigd voor een gesprek.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het Cultuurkwartier Sneek, waar onder meer het theater en poppodium het Bolwerk bij horen, hebben daarom commissaris van de Koning Arno Brok uitgenodigd om donderdag langs te komen. Zo wil het Cultuurkwartier aandacht vragen voor de penibele situatie. De organisatie richt zich op de provincie omdat bij de verdeling van de provinciale subsidies volgens hen Súdwest-Fryslân onderbedeeld is.

Penibele situatie

Daarnaast heeft het Fonds Podiumkunsten (FBK) ook amper subsidies in de regio uitgedeeld, iets waar landelijk ook kritiek op kwam vanwege het feit bijna 80 procent van de subsidies naar de Randstad ging. Ook burgemeester Jannewietske de Vries, cultuurwethouder Mirjam Bakker en de gemeenteraad is uitgenodigd om langs te komen om over de penibele situatie te spreken.

Het bezoek vormt ook het startpunt van de campagne ‘houd Cultuurkwartier Sneek levend’, waarbij de organisatie een oproep doet aan bedrijven en burgers voor een financiële bijdrage.

Nieuws

menu