Coronapatiënten uit Antonius Ziekenhuis kunnen eerder naar huis door thuismonitoring

Antonius Ziekenhuis in Sneek. FOTO ARCHIEF LC

Antonius Ziekenhuis in Sneek. FOTO ARCHIEF LC

Coronapatiënten uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord kunnen vanaf nu eerder naar huis om daar verder te herstellen, het ziekenhuis start met thuismonitoring van de patiënten.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Onder toeziend oog van huisartsen uit de regio wordt de toestand van de patiënten met slimme meetapparatuur 24/7 in de gaten gehouden. Door de patiënten eerder naar huis te laten gaan ontstaat er meer capaciteit in het ziekenhuis.

Patiënten krijgen een draagbare sensor, een zogenoemde slimme pleister, opgeplakt, die de hartslag en ademhalingsfrequentie in de gaten houdt. Ook ontvangen de mensen thuis een zuurstofsaturatiemeter, die via bluetooth aan het eHealthplatform Engage verbonden is. Alle metingen worden zonder tussenkomst van de patiënt doorgestuurd naar verpleegkundigen van het telemonitoringscentrum Zorgcentrale Noord.

Deze verpleegkundigen nemen ook dagelijks telefonisch contact op met de patiënt. Als de metingen afwijken dan wordt de huisarts ingeschakeld, die wanneer het nodig is contact zoekt met de longarts in het ziekenhuis.