Corona-uitbraken op locaties Patyna: zes cliënten revalidatieafdeling Bloemkamp in Bolsward overleden

Bloemkamp in Bolsward. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Op de revalidatieafdelingen van woonzorgcentrum Bloemkamp in Bolsward en de Ielânen in Sneek is sprake van een corona-uitbraak.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

In Bloemkamp kampt zorggroep Patyna sinds 22 januari met een uitbraak, zes cliënten op de revalidatieafdeling zijn inmiddels overleden. Ook zijn er op dit moment twaalf cliënten en 24 medewerkers positief getest op het coronavirus. De revalidatieafdeling is tot nader order gesloten voor bezoekers.

Hetzelfde geldt voor de revalidatieafdeling van de Ielânen in Sneek, hier is sinds 26 januari sprake van een corona-uitbraak. Inmiddels zijn veertien cliënten en negen medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Eén cliënt is hier overleden.

De afdeling Pollen/Fjilden grenst aan de revalidatieafdeling, dus is deze afdeling sinds vrijdag 29 januari ook gesloten. Alle bewoners van deze afdeling zijn preventief getest en de uitslagen waren negatief. Vrijdag volgen nogmaals een aantal preventieve testen. Als deze ook negatief zijn, gaat deze afdeling aanstaande maandag weer open.

Andere Patyna-locaties

Op de tweede verdieping van het Bonifatiushuis in Sneek werden eerder bewoners positief getest. Deze etage gaat zaterdag weer open voor bezoekers.

In Martenahiem in Tzum zijn de afgelopen twee weken zes bewoners positief getest, daarom is de eerste etage tot nader order gesloten voor bezoekers. Bewoners op de begane grond mogen wel bezoek ontvangen: deze afdeling is weer coronavrij. In Martenahiem wonen in totaal ruim 25 bewoners.

Ook in Avondrust in Makkum werden de afgelopen twee weken vier bewoners positief getest. De derde etage is daarom gesloten voor bezoekers. In Avondrust wonen in totaal ruim 50 bewoners.

Nieuws

Meest gelezen