Burgemeester Súdwest-Fryslân: COA en Veiligheidsregio nu beter voorbereid op corona-uitbraak

Angstige bewoners van het azc in Sneek brachten in mei de nacht buiten door, op een matrasje of in een tent. FOTO NIELS DE VRIES

Mocht er weer een corona-uitbraak plaatsvinden in het azc Sneek, dan zijn het COA en de veiligheidsregio daar beter op voorbereid.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Dat stelde burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân gisteravond in de commissie bestjoer en finânsjes. Fractievoorzitter Geartsje Horjus-Vos van de ChristenUnie merkte op dat er bij de uitbraak begin mei veel regie- en communicatieproblemen waren geweest. De 28 besmette personen zouden onvrijwillig naar een noodlocatie van Defensie in Zoutkamp zijn gebracht en kinderen werden bewaakt door militairen. 

De opvangmogelijkheden binnen het azc zijn beperkt, stelde De Vries, maar inmiddels heeft het COA wel alternatieven in de directe omgeving beschikbaar waaronder een coronacentrum in Heerenveen in de oudbouw van verpleeghuis Anna Schotanus. ,,Dus wy binne better taret as doe.’’ Dat geldt volgens haar ook ten aanzien van communicatieprotocollen – met onder meer de inzet van tolken – en draaiboeken bij een nieuwe uitbraak. 

Nieuws

menu