Brug Afsluitdijk in storing : verkeer via noodsysteem

De brug bij Kornwerderzand kampt vaker met een storing. FOTO ARCHIEF LC/ CAMJO MEDIA

Verkeer op de Afsluitdijk kampt woensdag op meerdere plaatsen met vertraging. Bij Kornwerderzand was de weg urenlang dicht door een brug die met storing kampt.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
Harlingen

Verkeer in de richting Noord-Holland, dat al op de Afsluitdijk reed, stond daardoor vanaf zes uur voor dichte slagbomen en kon geen kant meer op. Rijkswaterstaat sloot vanaf knooppunt Zurich de weg helemaal af. Verkeer in de richting Den Oever/Amsterdam moest omrijden via Emmeloord over de A7 en A6.

Even na half acht hadden ter plaatse gekomen monteurs een noodsysteem klaar. Verkeer rijdt daardoor over de noordelijke rijbaan, die is opgesplitst in twee rijbanen. Dat zorgt voor oponthoud maar de weg is daardoor wel weer toegankelijk. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verstoring duurt, ook is er geen oorzaak bekend.

Ook op andere plaatsen oponthoud

Verderop in de dezelfde richting stond het ook al vast bij Den Oever. De ANWB liet weten dat de vertraging daar 40 minuten bedroeg, ondanks het feit dat er geen nieuwe auto’s bijkwamen. Een oorzaak kon niet worden gegeven.

In omgekeerde richting stond het verkeer eveneens enige tijd vast. Dit was ter hoogte van Kornwerderzand over een lengte van twee kilometer.

Nieuws

menu