De bouw van de nieuwe ontmoetingsschool De Oanrin in Arum is begonnen

Wethouder Petra van den Akker onthult het bouwbord.

In Arum is woensdag de nieuwbouw van de duurzame ontmoetingsschool De Oanrin begonnen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Wethouder Petra van den Akker van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft woensdagmorgen symbolisch (met het onthullen van het bouwbord) het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe ontmoetingsschool De Oanrin in Arum. Dat deed zij samen met de jongste en de oudste leerling van de school.

De onderbouw- en de bovenbouwkinderen krijgen nu nog les in twee verschillende gebouwen in het dorp. Aan de Sytzamaweg komen de scholieren weer onder één dak bij elkaar. In het pand is straks ook volop ruimte voor peuterspeelzaal Lyts Begjin en verschillende verenigingen, zoals het plaatselijke korps en dorpsbelang. De Oanrin geeft zo een mooie boost aan de gemeenschap in Arum, aldus Van den Akker. ,,Ontmoeten staat hier centraal.’’

De school - een ontwerp van Wijbenga en Tromp Architecten in Sneek- wordt zo duurzaam en energiezuinig mogelijk gerealiseerd, met zonnepanelen en ledverlichting. Een deel van het ‘oude’ meubilair wordt hergebruikt. De aannemer maakt zoveel mogelijk gebruik van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen. Van den Akker: ,,Als gemeente zijn we trots op het duurzame karakter van het plan dat er ligt. Het past bij deze tijd.’’ Als alles volgens planning verloopt, nemen de kinderen er in januari 2024 hun intrek.

Nieuws

menu