Marktplaats-oplichter uit Bolsward wil veeleisende vriendin tevreden stellen; werkstraf

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een veeleisende vriendin was er de oorzaak van dat een Bolswarder (25) mensen via Marktplaats had opgelicht. De Bolswarder werd woensdag door rechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vanaf begin 2017 tot eind augustus vorig jaar had de Bolswarder via Marktplaats spullen te koop aangeboden. Als er werd betaald, leverde hij vervolgens niets. Hij had onder meer een iPhone, een spelcomputer en een gitaar te koop aangeboden. De Bolswarder zou in elk geval 30 mensen hebben opgelicht, 12 personen hadden aangifte gedaan.

Zijn toenmalige vriendin was volgens de Bolswarder de boosdoener. ,,Ze wou van alles hebben, ze zat me elke keer aan mijn hoofd te zeuren en ik doe alles voor mijn vriendin”, zei hij. Hij beschikte niet over de financiën om zijn veeleisende partner tevreden te stellen, dus had hij via Marktplaats geprobeerd om aan geld te komen. Hij zei dat hij bezig is de gedupeerden terug te betalen.

‘Deze is goedkoper’

En hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin. ,,Deze is goedkoper”, aldus de verdachte. Hoewel hij een verstandelijke beperking heeft, was de Bolswarder zich volgens de reclassering wel degelijk bewust van het kwalijke van zijn handelen. Via zijn bewindvoerder was de zaak aan het rollen gekomen. Overeenkomstig de eis van de officier van justitie veroordeelde Bunk de Bolswarder tot een werkstraf van 75 uur plus 75 uur voorwaardelijk.

Nieuws

menu