Blinden kunnen in Súdwest-Fryslân niet geheel zelfstandig stemmen, maar krijgen reiskosten vergoed als ze in een andere gemeente wel hun stem in het geheim willen uitbrengen

Kandidatenlijsten konden in Súdwest-Fryslân niet op tijd voor de verkiezingen ingesproken worden, zodat blinde- en slechtziende mensen zelfstandig kunnen stemmen.

Kandidatenlijsten konden in Súdwest-Fryslân niet op tijd voor de verkiezingen ingesproken worden, zodat blinde- en slechtziende mensen zelfstandig kunnen stemmen. Foto: Kees van de Veen

Blinde- en slechtziende mensen kunnen volgende week in Súdwest-Fryslân niet stemmen zonder hun stemgeheim prijs te geven. ,,Spitich’, aldus burgemeester Jannewietske de Vries donderdag.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De burgemeester antwoordde op vragen van GBTL dat het niet gelukt is op tijd hulpmiddelen aan te schaffen voor de komende verkiezingen op 15 maart. Het gaat om de aanschaf van een zogenoemde stemmal en soundbox. Bij de vorige verkiezingen op 16 maart 2022 is hierover op het stembureau Marktstraat in Sneek een klacht ingediend.