Bijzondere nieuwjaarsreceptie in Súdwest-Fryslân: vuurkorven, muziek en zelfgemaakte erwtensoep in hele gemeente

Op deze foto laat het gemeentebestuur zien klaar te zijn voor de Fjoerkoertoer. V.l.n.r: Gemeentesecretaris Kristiaan Strijker, burgemeester Jannewietske de Vries, wethouder Petra van den Akker, wethouder Henk de Boer, wethouder Michel Rietman, wethouder Marianne Poelman en wethouder Bauke Dam. FOTO GEMEENTE SUDWEST-FRYSLAN

De gemeente Súdwest-Fryslân slaat een nieuwe weg in met de nieuwjaarsreceptie. Er komt een Fjoerkoertoer.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Opgewarmd door vuurkorven, begeleid door muziek en onder het genot van zelfgemaakte erwtensoep, glühwein en warme chocomel trekt het college door de hele gemeente en doet alle zes de steden in het grondgebied aan. Troubadour Bruno Rummler begeleidt ze. Inwoners hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen zo aanschuiven.

De toer begint op maandag 9 januari in Bolsward bij de Broerekerk en gaat de dagen daarna achtereenvolgens naar Stavoren, IJlst, Hindeloopen en Workum om te eindigen op zaterdag 14 januari in de gemeentetuin van Sneek. Elke keer tussen 17 en 19 uur.

In 2019, bij haar eerste nieuwjaarsreceptie in haar toen nieuwe gemeente, kondigde burgemeester Jannewietske de Vries al aan dat de receptie voortaan elk jaar in een andere plaats zou zijn en niet standaard in Sneek. Het jaar daarna werd Workum uitverkoren. Vervolgens waren er geen nieuwjaarsrecepties meer vanwege corona.

Nieuws

menu