Besmette bewoners azc Sneek overgeplaatst naar noodopvang Zoutkamp

De kazerne bij Zoutkamp. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Bewoners van het azc in Sneek die besmet zijn met het coronavirus verhuizen zo snel mogelijk, met hun huisgenoten, naar de noodopvang voor asielzoekers in Zoutkamp.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De bewoners gaan daar veertien dagen in quarantaine. De mensen die nu in de noodopvanglocatie van het COA in Zoutkamp zitten, worden verplaatst naar COA-locaties in Ter Apel en Budel.

Locatiemanager Benny Schonewille van het azc in Sneek gaf maandag op de persconferentie over de corona-uitbraak in het azc al aan dat de quarantainemogelijkheden in het azc in Sneek niet voldoende waren en dat er een andere quarantainelocatie gezocht zou worden. Die is in de noodopvang in Zoutkamp nu gevonden.

De ongeveer 90 mensen die nu in de noodopvang verblijven, worden dinsdag verplaatst. De Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp is daarmee dus geen noodopvanglocatie meer.

Zestig bewoners azc Sneek verplaatst

Na het vertrek van de huidige bewoners van de noodopvanglocatie wordt de kazerne klaargemaakt voor de opvang van de met corona besmette bewoners van het azc in Sneek en hun gezinsleden en huisgenoten. Het gaat om ongeveer zestig personen die op de locatie in quarantaine zullen gaan. 28 van hen zijn positief getest op het coronavirus.

In de quarantaineperiode mogen de bewoners hun woonruimte niet verlaten. Voor maaltijden, drinken, sanitaire middelen en medische zorg wordt gezorgd. De quarantaine zal maximaal twee weken duren, afhankelijk van hoe de besmettingen zich verder zullen manifesteren. De besmette bewoners hebben tot nu toe geen ernstige gezondheidsklachten gehad.

Na de quarantaineperiode keren de besmette bewoners terug naar het azc in Sneek.

Nieuws

Meest gelezen