Bekijk hoe koning Willem-Alexander in Bolsward cultuurhistorisch centrum De Tiid opent

Koning Willem-Alexander nam dinsdagochtend de opening De Tiid in Bolsward voor zijn rekening. Het cultuurhistorisch centrum is te vinden in het oude stadhuis.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De Tiid moet een ontmoetingsplek voor bewoners worden. Er zijn onder meer een bibliotheek, een gemeenteloket, een museum, het archief van de gemeente en een café in gevestigd.

Koning Willem-Alexander bezocht de gerestaureerde stadhuistoren, de raadszaal en een tentoonstellingsruimte. Ook sprak hij met bewoners en bouwers over het centrum en het belang ervan voor Bolsward.

Het voormalige stadhuis van Bolsward is gebouwd van 1614 tot 1617. Daarna heeft het een kleine 400 jaar dienst gedaan als stadhuis van Bolsward, tot het vanwege de gemeentelijke herindeling in 2011 leeg kwam te staan.

Incident

Op een klein incident na is het bezoek van koning Willem-Alexander aan cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward goed verlopen. Vlak voordat de koning naar buiten kwam om het oude stadhuis weer te verlaten werkte de politie een man uit Bolsward tegen de grond.

Nieuws

Meest gelezen