Antonius Ziekenhuis stelt 70 procent van geplande operaties uit door corona

De entree van Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Door een toenemend aantal Covid-19 patiënten in haar ziekenhuizen, stelt Antonius Ziekenhuis voor zowel de locatie in Sneek als de locatie in Emmeloord zo’n 70 procent van de geplande operaties uit.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Er is een flinke toename van coronapatiënten uit de regio en daarbuiten en de druk op de zorg is hoog. Om die druk op te kunnen vangen worden vanaf maandag 21 december vier van de zes operatiekamers tijdelijk gesloten. Dit houdt in dat patiënten die een afspraak hadden voor een planbare operatie mogelijk gebeld worden over dat hun operatie wordt uitgesteld.

Door de operaties uit te stellen worden verpleegkundigen en specialisten vrijgespeeld om mee te helpen in de coronazorg.

Spoedzorg en de afspraken op poliklinieken gaan wel door. Medisch specialisten beoordelen of een operatie medisch noodzakelijk is of verantwoord kan worden uitgesteld. „Wij begrijpen dat het voor patiënten vervelend is als de operatie wordt uitgesteld. We nemen dit besluit om de toenemende stroom patiënten op te kunnen vangen en de druk op de zorg niet te verhogen”, legt voorzitter van de raad van bestuur Marcel Kuin uit.

Nieuws

menu