Advendo uit Sneek wereldkampioen marsparade op Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Takostu uit Stiens tweede | video

Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade behaalde Advendo Sneek dit weekend de eerste prijs met maar liefst 92,54 punten.

Advendo uit Sneek is zaterdag wereldkampioen marsparade geworden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Takostu uit Stiens werd tweede en Crescendo uit Opende derde.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Drum- en Showfanfare Advendo mag zich nu drie jaar lang ‘wereldkampioen’ noemen op het onderdeel ‘marching parade’, in het Nederlands de ‘marsparade’ genoemd. Voor het gelauwerde Advendo was het jaren geleden dat de Snekers de hoofdprijs pakten.

De drum- en showfanfare droeg de show Black & White Hearted op aan de in 2020 overleden instructeur Marc Brinkhuis.

Goud en met lof

De verschillen waren miniem. Achter Advendo, dat van de jury 92.54 punten kreeg, eindigde Takostu met 90.54 punten als tweede en Crescendo zat weer vlak achter die showband uit Stiens: de Openders finishten met 90.15 punten als derde.

Op het WMC de grens van 90 punten passeren geldt normaal gesproken als een topprestatie en wordt door de jury als een gouden prestatie beoordeeld, die ‘met lof’ wordt gewaardeerd. Drie noordelijke bands kregen dat dit jaar dus voor elkaar in Kerkrade.

Nieuws

menu