Samen met

Topentertainment in De Lawei Drachten

Toneelgroep Oostpool/Hadewych Minis. Foto: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

In De Lawei is de komende week van alles te zien en te horen van topentertainers. Een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s, Nick & Simon, Claudia de Breij en ‘Broeden’ van Grof Geschud.
Lees meer over
Drachtster Courant

De schouwburg trapt de muzikale week af met The Bentleys, met een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s. De drie dansende zangeressen, bijgestaan door The Bendellas, spelen swingende nummers over liefde en romantiek. Nick & Simon nemen hun gehoor mee naar de kenmerkende samenzang van het legendarische duo Simon & Garfunkel waarbij ze de classics spelen, maar ook minder bekende juweeltjes van het Amerikaanse duo. Vrijdag 30 september delen The Blue Grass Boogieman in samenwerking met countryman Cor Sanne hun passie voor de hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk van country en rock-‘n-roll.

Bijzondere verhalen

Donderdag 29 september is Girls and Boys te zien, geregisseerd door Daria Bukvic. Het is een theatrale noodkreet over mannelijk geweld met in de hoofdrol Hadewych Minis die er een schitterende onewomanshow van maakt, en voor deze rol ook de Louis d’Or ontving. Donderdag 6 oktober is van Theater RAST Grace te zien met Charlie Chan Dagelet. Het is een Tarantinesk liefdesverhaal dat zich afspeelt in een kapitalistische, westerse wereld die onze blik op het slavernijverleden herschrijft.

‘Broeden’ van Grof Geschud is het relaas van een relatie die op de klippen loopt, het is een komische en ontroerende poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Van 5 tot en met 7 oktober is Claudia de Breij te zien met een oudejaarsconference, zij was in 2016 de eerste vrouwelijke cabaretier die op NPO de traditionele oudejaarsconference voor haar rekening nam, in 2019 deed ze dat weer en volgens velen gaf ze toen de beste oudejaarsconference in tijden.

Film

Het witte doek Where the Crawdads Sing, Elvis, Alcarràs en Arts in Cinema: The Danish Collector zijn deze week te zien op het witte doek van De Lawei. Bekijk voor de speeltijden www.lawei.nl/film. Zaterdag 1 oktober is de educatieve escapetheaterproductie De Wraak van de Klimaatpiraat (8+) te beleven, waarin bezoekers via spannende escape room games en films steeds meer te weten komen over klimaatverandering.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu