Samen met

Succesvolle TechMISSion: Meiden in de Techniek in Drachten

De meiden krijgen uitleg. Foto: Joey Scholte

ROC Friese Poort heeft 40 leerlingen van het vmbo klas 3-4 uit Drachten en Oosterwolde op bezoek gehad. Er was namelijk een speciale dag om hen te laten zien dat bouw en techniek niet alleen voor jongens is.
Lees meer over
Drachtster Courant

Speeddaten met vrouwen uit de wereld van techniek of een workshop ICT volgen. Het kon allemaal tijdens TechMISSion. TechMISSion is een initiatief van vier vrouwen met hart voor de bouw en techniek. Saskia Spaargaren (CNV-Vakmensen), Femke Gerbrandy (ROC Friese Poort), Lisette Berg (Aveco de Bondt) en Tineke de Groot (De Bouw Iets voor Jou) organiseren elk jaar een event in Friesland om meiden van vmbo, havo en vwo kennis te laten maken met vrouwen en beroepen in de (bouw)techniek. Zo willen zij meiden enthousiast krijgen voor techniek.

“Kennismaken met vrouwen die al werkzaam zijn in de technische sector, kan daarbij enorm helpen. Je kunt ze dan alles eerlijk vragen wat je wilt weten en wat je kan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze”, aldus Tineke de Groot.

Workshops

Het echt goed leren kennen van het vak is natuurlijk door het te doen. Technische bouwtekeningen maken, sleutelen aan voertuigen of een applicatie ontwikkelen. Tijden de workshops konden de leerlingen onder andere deze activiteiten uitvoeren. De middag stond in het teken van rondleidingen bij grote bedrijven zoals Van der Wiel/Enviso en Haaima Hylkema.

,,Ons doel is meer meiden in de Bouw en technische sectoren in Friesland te krijgen omdat daar ook voor hen heel veel mogelijkheden liggen. Over het algemeen denken ze daar niet snel aan. Daarom vinden we het belangrijk dat ze hiermee in aanraking komen”, legt Tineke de Groot uit. Het werkt, getuige een van de deelneemsters van deze dag, Eline: “Ik vond het een leuke dag. Ik wist niet dat de techniek zo breed was.”

De TechMISSion Dag in Drachten werd mede mogelijk gemaakt door DeBouwIetsVoorJou, ROC Friese Poort en TEC Drachten.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu