Samen met

Solarboten van Singelland De Venen en Het Drachtster Lyceum uit Drachten varen de Elfstedentocht

De boot van het Drachtster Lyceum. Eigen foto

Ruim 350 middelbare scholieren uit heel Nederland, waaronder leerlingen van Singelland De Venen en Het Drachtster Lyceum, strijken woensdag neer in Weidum. De scholen strijden om de allereerste Elftedentocht voor boten die aangedreven worden door zonne-energie.
Lees meer over
Drachtster Courant

In het weekend van 10 en 11 juni werden al twee etappes gevaren en vanaf donderdag 23 juni wordt de tocht weer opgepakt vanuit Workum. Woensdag worden alle leerlingen ontvangen op de tijdelijke camping Weidumerhout. Donderdag wordt de etappe Workum – Franeker afgelegd. Tijdens een stop in Bolsward worden de leerlingen toegesproken door de burgemeester van Súdwest Fryslân.

De etappe Franeker – Dokkum wordt vrijdag 24 juni gevaren en zaterdag 25 juni is de finish van Dokkum naar Leeuwarden bij Restaurant de Grote Wielen tussen 12 en 14 uur. Een programma met volop duurzaamheid, techniek, competitie, tactiek, actie, lokale betrokkenheid en heel veel enthousiasme.

Winnaar

Singelland De Venen en Het Drachtster Lyceum hebben een naam hoog te houden. Het Drachtster Lyceum won van 2020 tot en met 2022 de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Kijk voor meer informatie op: https://www.youngsolarchallenge.nl/ https://www.tusbc.net/ (met alle uitslagen en live tracking tijdens de races) https://solarteam-drachtsterlyceum.nl/ Of www.facebook.com/Solarteam.Het.Drachtster.Lyceum/

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu