Samen met

Simmerdeis in Drachten

Tall Tales Company Foto: Megan Zondervan

Simmerdeis bruist van 24 t/m 26 juni in het Slingepark. Drie dagen vol afwisselende muziek.
Lees meer over
Drachtster Courant

Het Simmerdeisweekend wordt op 24 juni 19.00 uur geopend door CMV Concordia. Speciaal voor Simmerdeis wordt deze voorstelling met muziek, dans en rap geregisseerd door Angela van Arendonk. Verderop in het weekend zullen onder anderen nog Roxeanne Hazes, The Vices, Them Dirty Dimes en The Cool Quest spelen. De zondag staat in het teken van lokale bands met onder anderen Calidus, Billboard en Challenger.

Simmerkids

Voor kinderen is er onder andere De Tuin der Zintuigen, waarin op spelende wijze de verschillende zintuigen aan het werk worden gezet. Er zijn (straat)theatervoorstellingen waarbij je op onderzoek gaat in het woud, je verrast wordt door een meterslange Mexicaanse slinger of mee kunt helpen een reus te bouwen. Ook kan er mee gevlogen worden met de reusachtige insecten Buzzzlijndienst, en kunnen de handen uit de mouwen gestoken worden met de safe druk brigade.

Voorstellingen

Dit jaar is er een drietal betaalde voorstellingen op Simmerdeis. Zo speelt De Immigrant in de Sluisfabriek, een samenwerking tussen het Fries Project Orkest en het uit Syriërs bestaande The New Life Choir. Door muziek en dans samen te voegen vertellen zij dat migratie van alle tijden is doordat mensen als gevolg van armoede en oorlog op zoek gaan naar een beter bestaan.

Circus is terug te vinden in de voorstelling Square Two van Tall Tales Company. Tijdens de voorstelling loopt het publiek een route door het Slingepark waarin statische kunst tot leven komt. Een visuele voorstelling die je met een compleet nieuwe blik laat kijken naar jongleren, beeldende kunst en je eigen omgeving.

Marée Basse van Company Sacékripa, laat twee norse knapen zien die via een goed geoliede dagelijkse routine voor elkaar zorgen. Ondertussen glijden ze uit en scheuren ze elkaar bijna aan stukken tijdens hun plotselinge botsingen. Meer informatie en kaarten via www.simmerdeis.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu