Samen met

Rondleidingen rond Jeanne Bieruma Oosting in Beetsterzwaag

Gids Gerda Vermeer geeft uitleg. Foto: Heleen Verhage

In het kader van de buitenexpositie over de veelzijdige kunstenares Jeanne Bieruma Oosting is er elke maand een rondleiding door de tentoonstelling met daarbij de mogelijkheid om met de gids naar Lauswolt te wandelen. De eerstvolgende is zaterdag 20 augustus.
Lees meer over
Drachtster Courant

Het werk van Oosting (zoals ze zichzelf noemde) wordt op deze manier verbonden met de lokale geschiedenis van Beetsterzwaag. In de tentoonstelling en de rondleiding wordt de bezoeker meegenomen in het levensverhaal van deze adellijke vrouw met Friese roots. Als kind logeerde ze in de zomer op landgoed Lauswolt, bij haar grootvader, Rijnhard baron Van Harinxma thoe Slooten. Na zijn overlijden woonden haar ouders op Lauswolt en kwam Jeanne nog steeds zo nu en dan terug naar Beetsterzwaag.

De rondleidingen worden gegeven door dorpsgidsen van de Stichting Historisch Beetsterzwaag, vertrek is om 14 uur bij Tropische Kas achterin de Overtuin van het Lycklamahûs (kosten: 5 euro, geen pin aanwezig). De expositie is een samenwerking met Jolande Withuis en de vijf deelnemende musea aan ‘De Zomer van Jeanne’. Zie voor meer informatie: www.dezomervanjeanne.nl Zie voor meer data www.historischbeetsterzwaag.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu