Samen met

Kleintje Simmerdeis, CultuurKaravaan en films in Drachten

Uitgesteld geluk. Foto: Mirjam van der Meer

Dit jaar begint Simmerdeis al op maandag 20 en woensdag 22 juni. Tijdens Kleintje Simmerdeis kun je luisteren naar verhalen uit het verhalenproject Uitgesteld geluk.
Lees meer over
Drachtster Courant

Voor dit project schreven honderd auteurs uit binnen- en buitenland een nieuw, kort verhaal over wat ons moed geeft en welke zaadjes we planten voor de toekomst. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor, waarvan er twee te horen zijn tijdens Simmerdeis. Op maandag 20 juni leest actrice Anna Raadsveld het verhaal Rups van Jeanine de Vries in de Tuin Passieflora Talant Drachten. Op woensdag 22 juni leest Frank Belt het verhaal ParadiseDome van Bert Kobus in de Tsjerketún PKN De Pein. Meer informatie op www.simmerdeis.nl .

CultuurKaravaan

Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg De Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis.

Op zaterdag 11 juni strijkt de CultuurKaravaan voor het eerst neer in De Swetten rondom Wijkcentrum De Utwyk. Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten. Met o.a. Gurbe Douwstra, Kings of Diamonds en theatervoorstelling Dag en Nacht van Garage TDI. Naast het culturele programma is er ook een bar en een foodtruck aanwezig voor het echte festivalgevoel. Kijk voor het hele programma op www.cultuurkaravaan.nl.

Op het witte doek

De aankomende week draaien er drie afwisselende films in De Lawei. Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Een bitterzoete stadssymfonie van Jacques Audiard.

In France volg je sterverslaggever France de Meurs die sensatie niet schuwt wanneer dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Haar hectische bestaan komt plotseling tot stilstand wanneer ze betrokken raakt bij een verkeersongeluk. Terwijl ze rust probeert te vinden in de anonimiteit blijft haar beroemdheid haar achtervolgen, totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht. Maak je filmervaring compleet met een filmdiner of filmlunch. Kijk voor data en tijden op www.lawei.nl/film.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu