Samen met

Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag met speciale rondleidingen

De tentoonstelling Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag. Foto Stichting Historisch Beetsterzwaag

Bij Tropische Kas achterin de Overtuin van het Lycklamahûs start zaterdag 23 juli om 14:00 uur een rondleiding door Beetsterzwaag.
Lees meer over
Drachtster Courant

In het kader van de buitenexpositie over Jeanne Bieruma Oosting is elke maand een rondleiding door de tentoonstelling met daarbij de mogelijkheid om met de gids naar Lauswolt te wandelen. De eerstvolgende is zaterdag 23 juli aanstaande.

Het werk van Oosting (zoals Jeanne Bieruma Oosting zichzelf noemde) wordt op deze manier verbonden met de lokale geschiedenis van Beetsterzwaag.

In de tentoonstelling en de rondleiding wordt de bezoeker meegenomen in het levensverhaal van deze adellijke vrouw met Friese wortels. Als kind logeerde ze in de zomer op landgoed Lauswolt, bij haar grootvader, Rijnhard baron Van Harinxma thoe Slooten. Na zijn overlijden woonden haar ouders op Lauswolt en kwam Jeanne nog steeds zo nu en dan terug naar Beetsterzwaag.

De rondleidingen worden gegeven door dorpsgidsen van de Stichting Historisch Beetsterzwaag.

De expositie is een samenwerking met Jolande Withuis en de vijf deelnemende musea aan ‘De Zomer van Jeanne’. Zie voor meer informatie: www.dezomervanjeanne.nl. Meer informatie op www.historischbeesterzwaag.nl/jbo

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu