Samen met

Genieten tijdens Waterspektakel op De Naturij in Drachten

En een nat pak voor de verliezer... Foto: De Naturij

Het jaarlijkse Waterspektakel op De Naturij was vorige week een spetterend succes. Kinderen stonden te trappelen om te mogen starten.
Lees meer over
Drachtster Courant

Velen kwamen die dag speciaal voor het Waterspektakel, er kwamen grote tassen met zwemkleding en handdoeken mee. De eerste kinderen vlogen de Tobbedansbaan op om naar beneden te glijden om met een plons in het zwembad terecht te komen. Natuurlijk moest de bel ook geluid worden. Veel ouders vonden het water aan de koude kant, de kinderen leek het weinig te deren en lieten zich niet tegenhouden.

De meeste kinderen renden van de Tobbedansbaan gelijk door naar de buikschuifbaan. Met een berg schuim was die erg populair en sommige kinderen wisten, met een flinke aanloop, heel veel buikschuifmeters te maken. Het schuim leverde veel plezier op.

Zakslaan

Het zakslaan boven het zwembad leverde veel geplons en gelach op. Veel kinderen wilden graag met elkaar de strijd aangaan en dat leverde soms hilarische taferelen op. Voor de allerkleinsten was er eendjes-hengelen, al wilden de wat grotere kinderen het ook graag proberen.

De Naturij is van plan om volgend jaar een groots Waterspektakel te houden ter ere van het 50-jarig bestaan van De Naturij (in 2023). Maar voor komend najaar staat er alweer een aantal leuke dingen in de planning (www.naturij.nl of facebook.com/denaturij).

Kinderboerderij De Naturij heeft, met 175.000 bezoekers per jaar, brons behaald voor het ‘Leukste Uitje van Friesland’ voor 2022 en zilver in 2019. Deze prijs is uitgereikt door Het Land van ANWB. De Naturij heeft meer dan 7 hectare speelplezier met veel dieren, een mooie speeltuin, een overdekte speelhal, springkussen, spartelbad, natuurspeelbos, verkeerstuin, natuur- en ontdekpaden, om maar iets te noemen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu