Samen met

Expositie Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler in Galerie Hoogenbosch

Miriam Knibbeler en Geertje Geertsma delen drie ruimtes in de creatieve broedplaats De Biotoop van Haren. Behalve hun ateliers delen zij ook de liefde voor de aarde en alles wat daar op leeft. Foto Galerie Hoogenbosch

Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler exposeren van 21 juli tot en met 31 juli in Galerie Hoogenbosch in Gorredijk. Zij vormen de zesde solo- en duo tentoonstelling in de reeks van de Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s.
Lees meer over
Drachtster Courant

Miriam Knibbeler en Geertje Geertsma delen drie ruimtes in de creatieve broedplaats De Biotoop van Haren. Behalve hun ateliers delen zij ook de liefde voor de aarde en alles wat daar op leeft.

De term Biophilia werd voor het eerst gebruikt door psycholoog en filosoof Erich Fromm (1900 – 1980). Het betekent letterlijk liefde voor het leven. Maar de betekenis is breder. Biophilia is de aangeboren en precaire emotionele band die de mensheid bindt aan de aarde. Het is een oeroude en onbewuste verwantschap die mensen ervaren met andere levensvormen en andere soorten. Iets wat onbewust op ons inwerkt, en we eigenlijk alleen vanuit ons gevoel begrijpen.

Zo hebben landschappen, ecosystemen en natuurfenomenen, maar ook flora, fauna en fungi, een aantrekkingskracht die heel diep in onze biologie verankerd zit. Het zijn deze krachten die Knibbeler en Geertsma door middel van hun beeldende werk in symbiose tonen.

De Galerie is donderdag tot en met zondag geopend van 13 tot 17 uur en op afspraak.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu