Samen met

Kunstmanifestatie Droom Duo’s in Gorredijk: nr. 3

Raimond Evers: Object 5.070.121 (ook wel 'de berg groeit'). Eigen foto

Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s is een initiatief van SKEP - Stichting kunst en publiek. Curator Wietske Lycklama à Nijeholt heeft voor deze kunstmanifestatie een aantal kunstenaars benaderd van wie zij het werk bewondert en heeft hen gevraagd of ze wilden exposeren in Galerie Hoogenbosch te Gorredijk.
Lees meer over
Drachtster Courant

Vervolgens heeft zij de vraag gesteld met wie ze graag zouden willen exposeren. Dat leverde integere reacties en voorstellen op die zeer de moeite waard zijn om als bezoeker te ervaren.

Dit derde Droom Duo is onderdeel van een reeks van in totaal zeven tentoonstellingen. Om de twee weken is er een Droom Duo, een solotentoonstelling van twee professionele kunstenaars uit Noord-Nederland, en de dialoog tussen de kunstenaars en hun werk in Galerie Hoogenbosch te Gorredijk van 8 mei t/m 14 augustus.

„Er zijn antwoorden waar je stil van wordt, die zo echt zijn omdat ze een stille droom vertellen van bewondering en verlangen. Om dan de mogelijkheid te krijgen mee te doen in een kunstmanifestatie met iemand die je al lang in stilte bewondert, of die je als je voorbeeld ziet, werkte voor de kunstenaars heel inspirerend”, aldus projectleider/curator Wietske Lycklama à Nijeholt.

Thema’s

Om de twee weken bevragen en verbeelden twee kunstenaars maatschappelijke thema’s vanuit hun betrokkenheid, maar andersom kan het publiek ook vragen stellen aan de kunstenaars tijdens de expositie. Want elke kunstenaar is zelf een paar dagen aanwezig tijdens de openingstijden van donderdag t/m zondag van 13–17 uur (zie skepkunst.nl).

Op het programma staan: 7 juni t/m 19 juni: Droom Duo 3/7 Raimond Evers en Rix Wierenga; 21 juni t/m 3 juli: Droom Duo 4/7 Henrike Scholten en Sabine Liedtke; 5 juli t/m 17 juli: Droom Duo 5/7 Barteld Evenhuis en Wietske Lycklama à Nijeholt; 19 juli t/m 31 juli: Droom Duo 6/7 Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler; 2 aug. t/m 14 aug.: Droom Duo 7/7 Open Call. Eerder waren te zien Droom Duo 2/7 Bennie Timmer en Gert Sennema en Droom Duo 1/7 Betty van der Kamp en Marijke Pieters.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu