Samen met

De 18e editie 8 van Drachten in oktober

In Drachten wordt zondag 2 oktober de 18e editie van De 8 van Drachten gehouden. Foto Paula Jansen

In Drachten wordt zondag 2 oktober de 18e editie van De 8 van Drachten gehouden.
Lees meer over
Drachtster Courant

De start van de 8 kilometer en de KidsRun is in de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein.

Vorig jaar was de klasse FrameRunning voor de eerste keer op de kalender. Naast de 500 meter is dit jaar een uitbreiding met een 1000 meter. Met start en finish op met Museumplein.

De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.45 uur - 14.30 uur, voor al het verkeer. Leerlingen van de basisschool in Smallingerland kunnen zich ook via de website van 8vandrachten.nl opgeven.

De 8 kilometer zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veiligheid- en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, met uitzondering van de horeca.

De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer: Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Het goede doel is dit jaar Sportfonds Smallingerland.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu