Samen met

Biljartclub DC Drachten maakt onder naam BC Van Acquit nieuwe start, gesprek met Kapelkerk over nieuw onderkomen

Voorzitter Henk Nouta (rechts) met medebestuurslid Bert de Jonge. Eigen foto

Biljartclub DC Drachten wil een hele nieuwe start maken nu ze op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. ,,En bij een nieuw begin hoort een nieuwe naam. We gaan voortaan biljartclub Van Acquit heten”, aldus Henk Nouta, die sinds enkele weken de nieuwe voorzitter is van de biljartclub.
Lees meer over
Drachtster Courant

,,Van Acquit betekent vanaf het begin of binnen biljarten de beginstoot”, zo legt Nouta de betekenis van de nieuwe naam uit. Het bestuur van de Drachtster biljartclub is in gesprek met het kerkbestuur van de Kapelkerk voor een nieuwe onderkomen in het bijgebouw De Rank van de kerk, gelegen aan de Opgang in Drachten. ,,We hopen dat dit resultaten oplevert. We zijn in ieder geval al blij dat we met elkaar in gesprek zijn. We hopen binnenkort meer te kunnen vertellen. Het zou voor ons een goede oplossing zijn omdat het nieuwe onderkomen midden in het centrum ligt en we er vijf biljarttafels kwijt zouden kunnen”, aldus Nouta.

Ruimte

Enkele maanden geleden kreeg biljartclub DC Drachten te horen dat ze moesten inkrimpen qua ruimte op hun huidige locatie @Holdert van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS). De biljartclub, die al decennia is gehuisvest in @Holdert, zou van vijf naar twee biljarttafels terug moeten. ,,Er zijn nog gesprekken met MOS geweest, maar helaas is er geen voldoende ruimte nu de Holdert een nieuwe bestemming krijgt binnen MOS.” Het bestuur ging vervolgens op zoek naar een nieuwe locatie en is nu bezig met constructieve gesprekken met het kerkbestuur van de Kapelkerk, aldus Nouta.

Ledental

Het ledental van biljartclub ligt momenteel op 95 biljarters in de leeftijd van 60 tot 95 jaar. ,,We hebben onlangs een contributieverhoging gehad van 20 euro naar 120 euro per jaar. Enkele leden zijn hierdoor afgehaakt. We willen ons gaan richten op de jongere groep vanaf 50 jaar en hopen de 100 leden binnenkort weer te bereiken. We biljarten vijf dagen per week van 9.00 tot 17.00. We hopen ook twee avonden in de week te kunnen gaan spelen. Zo willen we ook jongere leden bij de club te krijgen, die overdag werken.”

Ontmoeten

Biljartclub DC (dienstencentrum) Drachten bestaat al 52 jaar en is opgericht als een plek voor ouderen om elkaar te ontmoeten en onder het biljarten even een praatje met elkaar te maken. ,,Het heeft een maatschappelijke functie. We willen oudere mensen mobiliseren. Ze horen niet achter de geraniums te zitten. Dat is ook de reden dat ik me beschikbaar heb gesteld als voorzitter. Biljarten is een hele rustgevende sport. We hebben een gezellige club en je voelt bij de mensen de behoefte om samen iets te doen. “

Tot de bouwvak zit de biljartclub nog op hun huidige locatie. ,,We hopen dat er snel duidelijkheid komt over onze nieuwe onderkomen, zodat we nog eventueel tijd hebben om te klussen en alle spullen te verhuizen en dan kunnen we in augustus op onze nieuwe locatie en vol energie verder als biljartclub Van Acquit Drachten.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu