Samen met

8 van Drachten een succes

De jeugd op weg tijdens de KidsRun. Foto: Haiko Jaasma

De 8 van Drachten was zondag in het centrum van Drachten weer een groot succes.
Lees meer over
Drachtster Courant

Voor het derde jaar was de start het centrum van Drachten, met een uitgebreid start gebied van 500 meter naar het Raadhuisplein met de start op de Zuiderbuurt.

De 8 kilometer kreeg bij de heren een sterke winnaar in de persoon van Edwin Slijkhuis uit Groningen. Hij liep met een snelheid van bijna 19 kilometer per uur over het parcours. Ook de dames hadden er zin in met een sterk bezet veld. Rianne Harmsen pakte voor de tweede keer de winst met op de tweede plaats Trudy Veenstra uit Boelenslaan.

RaceRunners

Voor de tweede keer was dit jaar ook weer de RaceRunners. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De deelnemers konden kiezen uit 500 meter en 1000 meter door het centrum van Drachten.

Ook de jeugd en de scholen liepen de 8 van Drachten, maar dan 1500 meter. De KidsRun ging over een gedeelte van het 8 km parcours. Mats van Marrum uit Drachten was bij de oudste jongens de snelste. Bij de meisjes was dat Amélie Berk uit Leeuwarden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu