Zeer grote brand brengt forse schade toe aan snoepfabriek CCI in Drachten

In Drachten zijn meerdere loodsen van de snoepfabriek van Continental Candy Industries (CCI) - bekend van de Jelly Bean-snoepjes - door een zeer grote brand verloren gegaan. De brandweer stuurde een NL-Alert om omwonenden te waarschuwen voor de rookontwikkeling.
Lees meer over
Smallingerland

De brandweer rukte in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.00 uur uit met meerdere eenheden voor de brand aan de Bolder. Het begon als uitslaande brand in één loods, maar die sloeg later over op meerdere hallen.

Volgens de brandweer was er niemand meer in het pand - 60 meter breed en 100 meter lang - op het moment van de brand. De twaalf medewerkers die er wel waren, zijn op tijd buiten gekomen.

De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen. Alle straten zijn inmiddels weer vrijgegeven en ook de NL Alert is weer ingetrokken.

Bij daglicht was de schade goed te zien. Een groot deel van het pand is verwoest door de brand. Een deel van het gebouw is behouden gebleven. De brandweer heeft vrijdagochtend een check gedaan en geconstateerd dat er geen asbest in het pand zat.

In de omgeving van het bedrijf maken mensen melding van roet- en plasticresten in de tuin. Volgens de brandweer kunnen deze deeltjes in de grijze container worden gestopt, mits daarna de handen goed gewassen worden.

Bij CCI in Drachten werken 140 mensen. De fabriek produceert gums, jellies, dragees, suikervrije, vegetarische en vegan snoepjes. De fabriek is 29.000 vierkante meter groot.

Nieuws

Meest gelezen