WoonFriesland start met bouw twaalf woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie

Impressie van de woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie. FOTO WOONFRIESLAND

Gemeente Smallingerland, de Bewonersraad en WoonFriesland hebben donderdagavond de definitieve planning voor twaalf woonwagenwoningen aan de Kromme Wyk in Drachtstercompagnie gepresenteerd.
Lees meer over
Smallingerland

Het dozijn woonwagenwoningen krijgt zonnepanelen en een warmtepomp. Elf gaan in de verhuur, eentje is gekocht door een particulier. De woningen worden gebouw door Qomplex in Dokkum en worden, naar verwachting, eind november geplaatst.

De woonwagens moeten vervolgens nog aangesloten worden op elektra en water. De sleuteloverdracht is naar verwachting halverwege december. Sigrid Hoekstra, directeur van WoonFriesland hoopt dat ‘de bewoners de kerstdagen in hun nieuwe woning kunnen vieren’. Wel plaatst zij een kanttekening, het sociaal verhuurbedrijf is afhankelijk van de ‘tijdige levering van bouwmaterialen en de medewerking van nutsbedrijven voor de aansluiting van water en elektra.’

De voorbereidende werkzaamheden voor de infrastructuur zijn grotendeels klaar. Het terrein wordt bouwrijp gemaakt en geëgaliseerd. In oktober gaan de bewoners, gemeente en Bewonersraad aan de slag met het maken van plannen voor de woonomgeving.

Langdurig proces

De plannen voor woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie kennen een lange voorgeschiedenis. Na jarenlang praten besloot Smallingerland in 2020 dat er nieuwe woonwagenstandplaatsen mogen komen. De eerste bewoners hadden vorig jaar oktober hun intrek moeten nemen in de woonwagenwoningen. Maar de realisatie van de woningen werd, om verschillende redenen, meermaals uitgesteld.

Nieuws

menu