Winnaar slechtste fanatieke golfer uit Drachten: ‘Moest het anderhalve maand stil houden’

Miente Steensma slaat de laatste, 9e hole op de finaledag Sascha Steensma

Miente Steensma uit Drachten is de winnaar van de finale ‘Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland 2021’ geworden. Hij moest zijn overwinning anderhalve maand geheim houden, tot de televisie-uitzending van Ziggo in september. “Alleen mijn dochter Sascha wist dat ik gewonnen had, want zij was mijn caddy.”
Lees meer over
Smallingerland

“Ik heb echt op eigen kracht gewonnen door op de finaledag eind juli de minste slagen nodig te hebben op de 9 holes. Het was nog even heel spannend, maar een concurrent voor de titel had op de 8e hole wel een hele slechte score. Toen was het kat in het bakkie. Toen dacht ik, Ik ga dit winnen en ik ga dit niet meer uit handen geven. Ik had al met al een hele goede dag. Het was een prachtige ervaring”, aldus de Drachtster, die traint op golfbaan Lauswolt in Beetsterzwaag.

Filmpje

Het filmpje over de strijd tussen de vier finalisten op golfbaan Bernardus in Cromvoirt, de moeilijkste baan van het land, is al een grote hit op youtube (https://www.youtube.com/watch?v=2S3Vb7nXMiQ) vertelt Miente. “Het is een verkiezing met een vette knipoog natuurlijk. Maar het was een herinnering voor het leven. In golfend Nederland werd ik al herkend. We kregen als finalisten namelijk een passepartout voor de Dutch Open. Daar werd ik aangesproken door golfers. Ze herkenden me van tv en ik kreeg hele leuke reacties.”

Verder kreeg Miente een day membership voor twee personen ter waarde van 350 euro voor de golfbaan Bernardus in Cromvoirt . “Het is een fantastisch golfbaan en kosten nog moeite zijn gespaard bij de aanleg drie jaar geleden. De baan telt 18 holes, maar er is ook een uitgebreide wellness met een sauna en zwembad. En een restaurant met een Michelin ster waar je heerlijk kunt eten. De aanleg heeft 50 miljoen gekost. Het was heerlijk om daar een dag rond te lopen en gebruik te maken van alle faciliteiten.“

Amateur

Als voorbereiding op de verkiezing tot ‘Slechtste Fanatieke Golfer’ was Miente vaak te vinden op golfbaan Lauswolt. “Ik heb een handicap van 40 en kom eigenlijk ook niet lager.” Hij speelt al een tijdje en noemt zichzelf een ‘gemiddelde amateur’ in de golfsport. En dat is ook de doelgroep die mee mag doen aan de ‘Slechtste Fanitieke Golfer van Nederland’. “Je moet een handicap hebben van boven 30 anders ben je te goed om mee te doen. En je moet behoorlijk fanatiek zijn.”


Nieuws

Meest gelezen

menu