Werkstraf voor Drachtster die buurvrouw aanviel met prikstok

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 31-jarige inwoonster van Drachten die in september vorig jaar een buurvrouw heeft aangevallen met een prikstok, is donderdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken.
Lees meer over
Smallingerland

De Drachtster was met een prikstok - volgens de rechter „een soort speer” - in de hand over de schutting geklommen en op de buurvrouw afgestormd. Ze probeerde de buurvrouw in de nek te steken. De vrouw kon de stok met haar hand afweren, daarbij liep ze een verwonding op. Ze kreeg ook klappen van de verdachte. Die kon zich niet al teveel herinneren: ze was onder invloed van alcohol, medicijnen en cannabis.

Volgens haar had de buurvrouw haar nichtje tegen haar opgestookt. Een paar weken eerder had ze een andere buurvrouw – de drie vrouwen wonen of woonden aan de Hooizolder – uitgescholden en bespuugd. De buurvrouw die werd aangevallen is verhuisd. Ze voelde zich niet meer veilig. Ook nadat ze een andere woning in Drachten kreeg bleef ze dat gevoel houden. Ze is inmiddels uit Drachten vertrokken.

De rechter bepaalde dat de verdachte de vrouw 250 euro smartengeld moet betalen. De buurvrouw die bespuugd werd krijgt 150 euro. De vrouw moet zich laten behandelen en bij de reclassering melden. Dat kan ook inhouden dat ze wordt gecontroleerd op middelengebruik.