Werkstraf voor Drachtster (19) die vocht met buschauffeurs

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 19-jarige Drachtster die op 11 maart betrokken was bij de mishandeling van twee buschauffeurs, is donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur en vier weken voorwaardelijke jeugddetentie. Het incident vond plaats bij de Friese Poort bij de Leerweg in Drachten.
Lees meer over
Smallingerland

Bij de school werd een Doe-dag gehouden, de leerlingen werden met bussen gebracht. Aan het eind van de dag ontstond er bij een van de bussen ruzie tussen een paar meisjes, waarbij een buschauffeur en een paar jongens betrokken raakten. Een van de jongens was een goede vriend van de Drachtster.

De vriend zou de chauffeur een kopstoot hebben gegeven. Een tweede buschauffeur en docenten van de Friese Poort kwamen erbij om de boel te sussen. De verdachte raakte betrokken bij de schermutseling toen hij zijn kameraad wilde helpen. De jongen was dakloos, hij was door een hulpverlenende instantie op straat gezet, en was door de vriend en diens vader in huis genomen.

Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. Hij heeft nu de juiste hulpverlening gevonden. Hij heeft een dagbesteding en er is een traject voor hem uitgestippeld. Om die positieve ontwikkelingen niet te doorbreken, legde de rechter een korte werkstraf op en, als stok achter de deur, een voorwaardelijke vrijheidsstraf.

Nieuws

menu