Wapen-inleveractie 'Drop your knife': vooral bewustwording

Burgemeester Rijpstra: bewustwording. Foto: Peter Boomsma

‘Drop je knife en doe wat met je life.’ Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland heeft maandag in Drachten het startsein gegeven voor de wapeninzamelactie.
Lees meer over
Smallingerland

De politie van het team Smallingerland/Opsterland en vertegenwoordigers van de scholen waren bij de start aanwezig, evenals de directeuren van het Drachtster Lyceum en het Gomarus College. De aandacht is ook vooral gericht op middelbare scholen. De preventietruck/busje van politie zal elke dag in Drachten ergens anders staan. De inlevermogelijkheden zijn er bij de bus tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Als alternatieve mogelijkheid staat er ook een inleverbus bij het politiebureau aan het Moleneind in Drachten.

Doel

Doel van het project is dat scholieren zich anoniem en zonder gevolgen kunnen melden voor informatie over het inleveren van wapens. In de wagen is de inleverbox. Idee van deze campagne van de Rijksoverheid is dat er aandacht komt op scholen. Ook na de deze actieweek blijven gemeente en scholen met elkaar in gesprek over de veiligheid binnen en buiten de schoolomgeving.

Burgemeester Rijpstra merkte bij de start op dat het niet zozeer gaat om het aantal ingeleverde messen, maar vooral ook om bewustwording van de jeugd. Ook richting ouders die met hun kinderen in gesprek gaan. De politie houdt bij hoeveel messen worden ingeleverd. In de actieweek, die duurt t/m 17 oktober, is er een aanspreekpunt voor leerlingen binnen de school. Dit kunnen vertrouwenspersonen van school zijn, ouders of anderen zijn die zich betrokken voelen bij het onderwerp.

Nieuws

Meest gelezen