Vrouw uit Drachten trekt agente pluk haar uit het hoofd: voorwaardelijke boete en smartengeld betalen

Foto ter illustratie. FOTO SHUTTERSTOCK

Een 54-jarige inwoonster van Drachten zou op 13 maart 2018 een agente hebben mishandeld. Daarvoor moest ze vrijdag, bijna drie jaar na dato, alsnog voor de rechter verschijnen. Dat is laat, maar ook weer niet zo laat dat het Openbaar Ministerie (OM) de zaak niet meer aan mocht brengen, oordeelde politierechter Klaas Bunk.

De vrouw was op 13 maart 2018 in aanvaring gekomen met de politie tijdens een huiszoeking bij haar moeder. Volgens de agenten was de vrouw nogal opstandig en kreeg ze daarom het verzoek de woning te verlaten. Dat ging niet zonder slag of stoot: het kwam tot een worsteling tussen de vrouw en een agente, waarbij de Drachtster de agente een pluk haar uit het hoofd had getrokken.

De verdachte kwam zelf ook niet ongeschonden uit de strijd. Ze zei dat ze zich weinig meer van het voorval kon herinneren, maar ze wist nog wel dat ze met „grof geweld” was aangepakt. „Voor ik het wist lag ik in het hok, tegen de verwarming”, aldus de vrouw. Officier van justitie Margreeth Meijer vond niet dat de agente buiten haar boekje was gegaan.

De officier hield wel rekening met de ouderdom van de zaak en eiste een volledig voorwaardelijke geldboete van 350 euro voor de mishandeling van de agente. Meijer vond dat de verdachte wel 200 euro smartengeld aan de agente moest betalen. Rechter Klaas Bunk deelde die mening, de voorwaardelijke boete beperkte hij tot 250 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Rechtbank