Voorwaardelijke celstraf inwoner Drachten voor wietplantage Joure

De rechtbank in Leeuwarden. FOTO ARCHIEF LC

Hoewel de verdachte het zelf hardnekkig ontkende, oordeelde rechter Gustaaf Wijnands vrijdagochtend dat een 38-jarige Drachtster betrokken is geweest bij een wietplantage op bedrijventerrein De Ekers in Joure.
Lees meer over
Smallingerland
De Fryske Marren

Mede omdat de zaak al oud was, de wietplantage werd in januari 2018 opgerold, kreeg de Drachtster een celstraf die gelijk was aan het voorarrest – 21 dagen – plus 80 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. In een vriezer in de schuur achter de woning van de vriendin van de Drachtster werd vier kilo hennep aangetroffen.

De vrouw kreeg – bij verstek - een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur. De politie deed op 11 januari 2018 een inval in de loods aan de Slotermeer, na een melding dat er een sterke hennepgeur was waargenomen. In de loods stonden op de bovenverdieping 428 planten en 91 hennepstekjes.

De Drachtster beweerde dat hij van niets wist. Hij zou de loods alleen hebben gebruikt om aan aanhangers te sleutelen. Zijn dna was echter aangetroffen op een flesje dat in de kweekruimte stond. De man werd vrijgesproken van de diefstal van stroom, daarvoor zag de rechter te weinig bewijs. Na de ontdekking van de kwekerij ging het bedrijfspand drie maanden op slot.

Nieuws

menu