Voor het eerst sinds 17 juni weer patiënt met coronavirus in Fries ziekenhuis

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. FOTO LC

Bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is zondag een patiënt positief getest op het coronavirus. De patiënt was vorige week dinsdag opgenomen voor een geplande operatie.
Lees meer over
Smallingerland

,,De patiënt is dus niet opgenomen omdat hij het coronavirus heeft'', zegt woordvoerster Judith Velting. ,,Het was een geplande opname.''

De persoon kreeg vrijdag coronaklachten en is direct in isolatie opgenomen en getest. Volgens Velting maakt de patiënt het naar omstandigheden goed.

Door het ziekenhuis is een bron- en contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers, van woensdag 12 augustus tot en met zondag 16 augustus. ,,In dat onderzoek nemen we ook mee waar de patiënt het virus heeft opgelopen.''

De persoon lag met een andere patiënt op een verpleegafdeling. Die is zondag naar huis gegaan en door Nij Smellinghe op de hoogte gebracht. De ontslagen patiënt gaat 14 dagen in thuisisolatie.

De medewerkers die langer dan een kwartier binnen 1,5 meter met de besmette patiënt in aanraking zijn geweest, zijn direct in thuisquarantaine gegaan. Als zij klachten ontwikkelen, worden ze getest.

Over de besmette patiënt maakt Nij Smellinghe vanwege privacyredenen geen gegevens bekend. Dus niet of het om een ouder iemand of een jongere gaat en ook niet of het een man of een vrouw betreft. ,,Daar willen we geen onderscheid in maken, want dat is niet zo relevant'', aldus Velting.

Het is voor het eerst sinds 17 juni dat er iemand met het coronavirus in een Fries ziekenhuis ligt.

Nieuws

menu