Waarom vierenveertig Friese scholen schoolmaaltijden aanbieden. 'Leerlingen kregen eerst rond negen uur ‘s ochtends een hongerklop'

Landelijk doen tot nu toe 1302 basis- en middelbare scholen mee aan het schoolmaaltijdenproject van het Rode Kruis en het Jeugdeducatiefonds. In Friesland zijn dat er vierenveertig. Brede Scholen De Wiken in Drachten is daar een van. ,,We hebben nu veel gelukkigere kinderen in de klas.”

Minister Wiersma tijdens de lancering van het programma schoolmaaltijden van het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis, afgelopen week.

Minister Wiersma tijdens de lancering van het programma schoolmaaltijden van het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis, afgelopen week. Foto: ANP

Lees meer over
Smallingerland

Brede Scholen De Wiken, bestaande uit de basisscholen de Kameleon en het Mozaïek, staat in wat directeur van de Kameleon Durk Meijer ,,een best uitdagende wijk” noemt. Vanaf half november begonnen de scholen, die samen 550 kinderen hebben, zelf met het regelen van voedselpakketten voor hun kinderen. Tachtig gezinnen maken daar gebruik van. ,,Ouders konden zich bij mij melden en dan verschaften wij drie keer per week een pakket met zuivel, brood, spaghetti. Dat hadden we met de lokale supermarkt geregeld.”

Boodschappenkaart