Verdachte: politie richtte wapen bij waarschuwingsschot in Drachten

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

De twee Hagenezen die werden opgepakt nadat er op 22 juni in een woning aan de Melkkelder in Drachten was gedreigd met een pistool, blijven vastzitten tot aan de behandeling van de strafzaak.
Lees meer over
Smallingerland

Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag bepaald in een pro forma-zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 8 december. Bij de aanhouding van de Hagenezen, 19 en 29 jaar, loste de politie een waarschuwingsschot. Volgens de advocaat van de 19-jarige zou het wapen op zijn cliënt zijn gericht en zou de kogel vlak langs het hoofd van de Hagenees zijn gescheerd. De man hoorde de kogel volgens eigen zeggen langs zijn oor „vliegen”.

Volgens officier van justitie Roelof de Graaf een onwaarschijnlijk scenario, maar hij zal toch gehoor geven aan het verzoek van de raadsman en de politie de opdracht te geven om in een aanvullend proces verbaal het schietincident te beschrijven. Het is niet bekend of het ging om een ripdeal, maar er waren wel drugs in het spel. In de woning trof de politie twee zakjes cocaïne en 102 bolletjes aan.

De politie greep ‘s nachts om ongeveer kwart voor 4 in, nadat er rond 1 uur een melding was gedaan van een bedreiging met een pistool. Omdat er een vuurwapen in het spel was, werd er een arrestatieteam op af gestuurd. Er werden vier personen aangehouden. Behalve de twee Hagenezen waren dat een 34-jarige vrouw uit Drachten en een 49-jarige man uit Den Bosch.

Nieuws

menu