Verdachte (19) bekent overval op bejaarde vrouw in Drachten

De Korenmolen.

Een 19-jarige Drachtster die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een toen 93-jarige vrouw, heeft woensdag bekend. Hij beriep zich eerder telkens op zijn zwijgrecht.
Lees meer over
Smallingerland

Door de bekentenis bepaalde de rechtbank woensdag op een pro forma-zitting dat de man opnieuw door de politie gehoord moet worden. Ook het slachtoffer zal opnieuw door de onderzoeksrechter gehoord worden.

Volgens advocaat Dennis Vlielander heeft een uitzending van Opsporing Verzocht namelijk vragen opgeroepen over de zaak. Het kan echter nog wel even duren voordat de hoogbejaarde vrouw gehoord kan worden: ze heeft recent haar heup gebroken.

Behalve de Drachtster worden twee plaatsgenoten (18 en 20 jaar) en een 19-jarige inwoner van Gerkesklooster verdacht van betrokkenheid bij de overval. De twee oudste verdachten zitten nog steeds vast. De rechtbank verlengde dinsdag het voorarrest van het tweetal, ook de 19-jarige Drachtster blijft vastzitten. De 18-jarige was ten tijde van de overval minderjarig. Hij was de enige van wie de rechtbank het voorarrest schorste, onder strenge voorwaarden.

De inmiddels 94-jarige vrouw werd op 21 oktober vorig jaar ‘s avonds in haar woning overlopen door twee jongens. Ze drukten de vrouw tegen de trap en gingen ervandoor met een kistje met gouden munten.

Nieuws

menu