Vanaf maandag krijg je een boete als je tussen Drachten en Donkerbroek op de N381 te hard rijdt

Borden op de N381 bij Donkerbroek kondigen de trajectcontroles aan. De foto is gemaakt vanaf de Donkerbroekzijde, richting Wijnjewoude.

Borden op de N381 bij Donkerbroek kondigen de trajectcontroles aan. De foto is gemaakt vanaf de Donkerbroekzijde, richting Wijnjewoude. Foto: Rens Hooyenga

Alles was al een tijdje in gereedheid gebracht, maar nu is het echt zover: vanaf maandag gaat het Openbaar Ministerie de trajectcontrole op de N381 bij Drachten handhaven.
Lees meer over
Smallingerland
Ooststellingwerf

Vanaf dat moment worden snelheidsovertredingen automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt dus een boete.

Op de N381 geldt op dit moment een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De controle geldt tussen Drachten en Donkerbroek, in beide richtingen.

Van de twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen is deze controle de achttiende die in werking treedt. In Friesland is het, na de N351, de tweede actieve trajectcontrole. Tijdens een trajectcontrole wordt de snelheid over een langere afstand gemeten. Het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten.