Een dode, een gewonde en meer dan vijftig personen geëvacueerd bij brand in appartementencomplex aan Berglaan in Drachten

Bij de brand die donderdagmiddag op de bovenste etage van een appartementencomplex aan de Berglaan in Drachten ontstond, is één persoon overleden en één persoon naar het ziekenhuis gebracht. Het gebouw is ontruimd door de brandweer. Meer dan vijftig mensen werden geëvacueerd.
Lees meer over
Smallingerland

Een derde persoon die gewond raakte hoeft niet naar het ziekenhuis. In totaal zijn vier woningen onbewoonbaar verklaard. Vier andere woningen moeten eerst worden schoongemaakt, voordat de bewoners kunnen terugkeren. In totaal zijn er 35 woningen ontruimd.

De brand was uitslaand en de brandweer schaalde op naar een GRIP 1-situatie. Het was voor de brandweer lange tijd onduidelijk of er nog mensen in de brandende woning aanwezig waren.

Mensen die niet zelfstandig uit het gebouw konden komen werden door de brandweer geholpen. De bewoners van het complex zijn opgevangen bij een notariskantoor verderop in de straat.

Om de ambulance te ondersteunen kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Die is later weer vertrokken. Wel zijn er nog vier ambulances aanwezig. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

Van een afstand was de zwarte rook goed te zien. De weg naast het appartementencomplex is afgesloten vanwege de brand en de hulpverlening.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen