Twee verdachten (15 en 14 jaar) aangehouden na steekpartij in Drachten

De politie is bezig met de technisch onderzoek op de locatie van de steekpartij in Drachten. FOTO PRONEWS

De politie heeft zondagavond twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij eerder op de avond aan de Zuidkade in Drachten. Daarbij raakte een 15-jarige jongen uit Drachten zwaargewond.
Lees meer over
Smallingerland

De daders gingen ervandoor. De politie riep onder meer met een Burgernetmelding op uit te kijken naar twee jongens van 15 à 16 jaar. De jongens, een 15-jarige jongen uit Gorredijk en een 14-jarige jongen uit Drachten, zijn aan het einde van de avond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie sprak voor het onderzoek en de zoektocht naar de daders onder meer met getuigen. Het onderzoek naar het steekincident is sinds zondagavond in volle gang. Het is nog niet bekend wat de aanleiding is geweest voor dit incident.

De steekpartij gebeurde omstreeks 21.00 uur voor het café Pietje Bel. Het slachtoffer, de 15-jarige Roan uit Drachten, werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. De politie laat weten dat de jongen ernstig gewond is geraakt.

Tijdens de reanimatie van het slachtoffer raakten omstanders, na een woordenwisseling, slaags met de politie, die geweld tegen het ambulancepersoneel wilde voorkomen. Hierbij is een agent gewond geraakt. Hij liep een gebroken neus op.

Naar de persoon die de politieagent heeft geslagen wordt nog gezocht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland