Smallingerland maait toch iets vaker op 'spontane' speelveldjes

Foto ANP

Bermen en veldjes in Smallingerland worden minder gemaaid om geld te besparen. Maar als dat op drukke speelplekken te weinig gebeurt, maakt de gemeente een uitzondering.

Op de aangewezen speelplekken wordt het gras net als vroeger kort gehouden. Maar als bewoners aangeven dat ook op niet-officiële speelveldjes veel kinderen spelen, bekijkt de gemeente ook daar of het nodig is om vaker te maaien, antwoordde wethouder Maria Le Roy op vragen van de ELP-fractie. De gemeente controleert wel eerst of zo’n melding klopt. ,,We gaan niet extra maaien omdat bewoners dat een mooier beeld vinden.”

Het versoberde maaibeleid maakt ,,veel tongen los”, merkt Le Roy. ,,Voor veel inwoners is het een omschakeling. We hebben ook de opmerkingen van inwoners nodig.” De wethouder begrijpt dat er vragen leven over het gevaar van tekenbeten nu het gras op veel plaatsen langer wordt, maar ze vindt het vooral een taak van de ouders om daar op te letten.

Als mensen vanwege de biodiversiteit willen dat bepaalde groenstroken juist nog minder worden gemaaid, kunnen ze dat overigens ook bij de gemeente aangeven.

Op een speciale kaart is precies te zien hoe vaak het openbaar groen in Smallingerland wordt gemaaid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland