Schuur achter woonzorgcomplex Drachten gaat in vlammen op

FOTO DE VRIES MEDIA

Bij het woonzorgcomplex ‘t Zuider Stee aan Het Zuid in Drachten woedde in de nacht van maandag op dinsdag een uitslaande schuurbrand. Een naastgelegen schuur en het zorgcomplex werden door de vlammen bedreigd.
Lees meer over
Smallingerland

Door de hulpdiensten werd al gauw opgeschaald naar het sein middelbrand. Dat betekende dat de brandweerkorpsen uit Beetsterzwaag, Drachten en Gorredijk werden opgeroepen. Met behulp van een hoogwerker konden de vlammen onder controle worden gebracht. De schuur waarin het vuur vermoedelijk is ontstaan kan als verloren worden beschouwd. Een ambulance kwam uit voorzorg ter plekke, maar kon al vrij snel weer retour.

Stichting Salvage is opgeroepen om de schade in beeld te brengen en op te lossen. Door de politie zal onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Om een veilige werkruimte te creëren voor de hulpdiensten werd Het Zuid tijdelijk afgesloten.

De bewoners van het zorgcomplex konden snel geëvacueerd worden door de BHV. Zij werden opgevangen in een naastgelegen bedrijf. Op ‘t Zuider Stee aan de rand van Drachten, wonen mensen die in meer of mindere mate begeleiding nodig hebben bij zelfstandig wonen. De dieren die in een schuur zaten konden op tijd worden vrijgelaten naar een weiland.

Bij de brand vielen geen gewonden. Door snelle inzet van de brandweer werd overslag naar het woonhuis voorkomen.

Nieuws

menu