Inwoner azc-Drachten (16) vast voor poging tot mishandeling agent

FOTO DE VRIES MEDIA

Bij de massale matpartij maandagavond op het azc-terrein in Drachten is een 16-jarige bewoner van het centrum aangehouden. Hij probeerde uit te halen naar een agent.
Lees meer over
Smallingerland

De knaap, die de Marokkaanse nationaliteit heeft, zit vast.

Aanleiding tot de grote kloppartij was een fietsendiefstal. Een ruzie daarover tussen zogeheten ‘veiligelanders’ en Nigerianen liep dusdanig op dat massale politie-inzet nodig was om de gemoederen tot bedaren te brengen. 22 politie-eenheden rukten uit naar het azc, waar tientallen mannen met elkaar in gevecht waren.

De vijf grootste vechtersbazen zijn als gevolg van de oproer overgeplaatst naar azc’s elders in het land. Aan de hand van beelden en getuigenverklaringen zijn zij eruit gepikt.

Volgens woordvoerder Jacqueline Engbers van het COA wordt na de zogeheten ‘time-out’ bekeken of de betreffende personen naar Drachten kunnen terugkeren of dat ze voorgoed in andere centra moeten blijven.

Zogenaamde ‘veiligelanders’ komen uit landen die veilig zijn, zoals Marokko en Algerije, waardoor ze geen schijn van kans maken op een verblijfsvergunning.

Nieuws

Meest gelezen